Átadták az elismerő okleveleket 2022-ben is

Elismerő oklevelet adományozott három közszolgáltatásban dolgozó személynek az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban. Az oklevelet a székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösség munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatása elismeréseként kapta Mészáros Ferenc, Pósa József és Vakler Lajos. Az elismerés átadására sajtótájékoztatón került sor, melyen részt vett Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora és Ruff Tamás, a Magyar Városkutató Intézet kutatási igazgatója.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2016 novemberében jelentette be, hogy 2017-től elismerő oklevelet adományoz olyan magánszemélyeknek, akik legalább öt éve dolgoznak állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen és sokat tettek a civil szervezetekért és a helyi közösségért. A közszolgáltatásban dolgozókkal napi kapcsolatban vannak a fehérvári civil szervezetek is, egymás munkáját segítve, kiegészítve. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkül a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei nehezebben tudnának megvalósulni.

A javaslatokat bárki megtehette az alapítvány email címén. A véleményeket értékelve született meg a döntés, hogy 2022-ben Mészáros Ferenc, Székesfehérvár MJV Önkormányzata Humán Szolgáltató Intézet munkatársa, Pósa József mentőtiszt, és Vakler Lajos újságíró kapja az elismerést.

Az elismerésben részesülők:

Mészáros Ferenc, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Humán Szolgáltató Intézet munkatársa

Mészáros Ferenc 1998 óta Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Humán Szolgáltató Intézet alkalmazásában áll, az egészségügyi alapellátás működtetésében vesz részt. Karbantartóként elsősorban vízvezeték-szerelőként dolgozik, és ezen a szakterületen is óriási igény mutatkozik a pontos, precíz munkájára, azonban a mindenki által csak „A Feri”- ként emlegetett, és keresett szakember a csapok, vezetékek javítása mellett kicseréli a zárhatatlan zárat, a lógó kilincset, felszereli a polcot, megragasztja a széket. Nélküle nincs óvoda, bölcsőde vagy orvosi rendelő költöztetés. A logisztikában tapasztalható rátermettségét a járványügyi veszélyhelyzeti időszak alatt kamatoztathatta, hiszen a maszk, a kesztyű és a fertőtlenítőszer számos intézménybe, rendelőbe nap mint nap az ő segítségével jutott el.

 

Pósa József mentőtiszt

Pósa József 45 éve dolgozik mentőtisztként, Fejér megye rangidős mentődolgozója, az ország egyik „legöregebb mentőse”. 1975-ben került az Országos Mentőszolgálathoz mentőápolói beosztásba, képesítés nélküli mentőápolóként, majd munka mellett elvégezte az Egészségügyi Főiskolát és 1985-ben mentőtiszti képesítést szerzett. Munkáját nagy odaadással végezte, jól terhelhető és folyamatosan lehetett rá számítani. 2006-2009 között a Székesfehérvári Mentőállomás állomásvezetője is volt. Ezt követően is folyamosan dolgozott kivonuló mentőtisztként, és segítette a betegeket, a bajba jutottakat. Hivatását nem csak a betegek gyógyításában kamatoztatta, szívesen vett részt az új dolgozók betanításában, illetve továbbképzések tartásában. Jelenleg megromlott egészségi állapota miatt felmentési idejét tölti.

 

Vakler Lajos újságíró

Vakler Lajos Penna Regia-díjas újságíró, televíziós szerkesztő 1998-ban lett a Fehérvár TV munkatársa. Kezdetben a sportszerkesztőség vezetőjeként dolgozott, majd a kulturális, illetőleg beszélgetős műsorok specialistája lett. Számos dokumentumfilmet rendezett. A Fehérvári beszélgetések négy kötetének és a Fehérvár Sportkönyve című mű szerzője. Pályafutása kezdetén, még 1988-ban a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ alapító munkatársa volt. Felsorolni is nehéz lenne interjúit, tudósításait, úti-és portréfilmjeit, biográfiai munkáit. Székesfehérvár kulturális életének évtizedek óta ikonikus alakja. Ismeri hivatásként megélt szakmája minden titkát, tapasztaltságát állandó újabb ismeretekkel frissíti. Szerénysége, tapintata, udvariassága minden munkájában mestersége iránti alázatát sugallja.


Vissza

Eseménynaptár

2024 Április

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
14
8
9
10
11
12
13
14
15
15
16
17
18
19
20
21
16
22
23
24
25
26
27
28
17
29
30
     
18
Fogyasztóvédelmi kiadvány
Támogatónk

LISZI Akadálymentes nézet