Várja az alapítvány a jelöléseket

Várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2022-ben is sor kerül, amelyről sajtótájékoztató keretén belül számolt be Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora és Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológia Kutatótanszék vezetője.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást. 2022-ben, nyolcadszor is sor kerül az elismerések átadására. Az alapítvány várja a jelöléseket kereskedelem, szolgáltatás és gyártás kategóriában. Jelölni 2022. március 10-ig lehet a fogyvedalap@gmail.com címen.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

 

Korábbi évek díjazottjai:

Gyártás kategória: Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.; KIKSZ Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.; Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft.; Mézes Varázs Kft., Aranyalma Cukrászda; Csornai Dent Fogtechnikai Kft.; El-Dent 96 Kft.; TortaPalota

Szolgáltatás kategória: Damniczki Cukrászat; Karikás Mester Fodrászat; Rebényi Cukrászat; B Dekor Stúdió; Sarló utcai Lipóti Pékség; Virág-Ajándék Üzlet; Öreghegyi Patika

Kereskedelem kategória: KARRIER-BÚTOR Tervező, Gyártó és Kereskedelmi Kft.; Viniczai Cukrászda; Szék-Ház Irodabútor Kft.; Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem; Superker Elektro Centrum Kft.; Kenderzsineg mezőgazdasági bolt; Pinke Szivárvány Bt.

Jó gyakorlatok a fogyasztókért oklevél: Jancsárkert Termelői és Biopiac


Vissza

Eseménynaptár

2024 Április

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
14
8
9
10
11
12
13
14
15
15
16
17
18
19
20
21
16
22
23
24
25
26
27
28
17
29
30
     
18
Fogyasztóvédelmi kiadvány
Támogatónk

LISZI Akadálymentes nézet