Várják a jelöléseket a fogyasztóvédelmi szakmai díjra

Várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2018-ban is sor kerül, amelyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke.


Várják a jelöléseket a fogyasztóvédelmi szakmai díjraAz Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást. A díjat három kategóriában adományozzák: gyártás, szolgáltatás és kereskedelem kategóriában.

A jelöléseket a mai naptól 2018 március 1-jéig fogadja az alapítvány a fogyvedalap@gmail.com címen a jelölt nevével és egy rövid indoklással.
A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák.


A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

„Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért díjat negyedik alkalommal hirdeti meg a díjat, ami a szakmai munka megkoronázásának tekinthető. Korábban nem volt ilyen elismerés Székesfehérváron. Városunk vásárló ereje, technikai fejlettsége országosan is kiemelkedő, és tudomásunk szerint nincs még egy olyan település az országban, ahol a fehérvárihoz hasonló támogatottsága van a fogyasztóvédelemnek mind az önkormányzat, mind pedig a lakosság részéről.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Németh László, az alapítvány elnöke. Hozzátette: ki kell emelni és be kell mutatni a kiválóan teljesítő cégeket, vállalkozásokat, melyek tevékenységét a fogyasztóvédelmi szakhatóság is megvizsgálja a díjazás előtt. Az elnök arra kért mindenkit, hogy tegyen javaslatokat a díjazottakra.

„Minden elismerés értékét növeli, ha társadalmi támogatottság van mögötte, és ez még inkább így van a civil díjaknál. Egy elismerés társadalmi támogatottságát jól tükrözi, hogy az emberek foglalkoznak vele, és jelöléseket tesznek a díjazottakra.” – emelte ki Róth Péter alpolgármester. Arról is szólt, hogy a karácsonyi vásárlások során bizonyára mindannyian találkozunk olyan fehérvári kereskedőkkel, szolgáltatókkal, akiket méltónak találhatunk az elismerésre. Arra biztatta a fehérváriakat, hogy tegyék meg javaslataikat március elejéig.

Korábbi díjazottak:

Gyártás kategória:
Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.
KIKSZ Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft.

Szolgáltatás kategória:
Damniczki Cukrászat
Karikás Mester Fodrászat
Rebényi Cukrászat

Kereskedelem kategória:
KARRIER-BÚTOR Tervező, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
Viniczai Cukrászda
Szék-Ház Irodabútor Kft.

Jó gyakorlatok a fogyasztókért oklevél:
Jancsárkert Termelői és Biopiac


Vissza

Eseménynaptár

2021 Május

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
     
1
2
17
3
4
5
6
7
8
9
18
10
11
12
13
14
15
16
19
17
18
19
20
21
22
23
20
24
25
26
27
28
29
30
21
31
      
22
Támogatónk

LISZI Akadálymentes nézet